ابزار رایگان وبلاگ

امکان درمان سرطان با میکروارگانیسمهای دریایی
 
جندی شاپور (البرز)
علمی فرهنگی

بیش از ۹۹ درصد از موجودات زنده میکروسکپی دریاها هنوز بطور علمی مورد مطالعه قرار نگرفته اند و این امکان وجود دارد که بسیاری از آنها برای درمان سرطان و دیگر بیماری های انسانی مفید باشند.

بسیاری از باکتریهای دریایی، آنتی بیوتیکهایی تولید می کنند که می تواند به عنوان داروهای جدید مورد استفاده قرار بگیرد. تنوع این دست از باکتریها آنقدر زیاد است که حتی تخمین میزان آنها نیز تاکنون امکان پذیر نبوده است.

یوهانِس ایمهاف، متخصص میکروبیولوژی دریایی از مرکز تحقیقات اقیانوسی کیل در آلمان می گوید: «در اقیانوسها تنوع بسیار بالایی از میکروارگانیسمها وجود دارد و ما تنها با بخش کوچکی از آنها آشناییم.»

دانشمندانِ فعال در یک پروژه تحقیقاتی اروپایی، مشغول جمع آوری نمونه هایی از این میکروارگانیسمها در دریاهای کم عمقِ سراسر جهان هستند. جلبکها و اسفنجها از حاملان اصلی بسیاری از این میکروارگانیسمها هستند و بوسیله آنها در مقابل تهدیدات زیست محیطی محافظت می شوند.

یوهانس ایمهاف می گوید: «بیش از ۴۰ درصد از یک توده اسفنج را باکتریها و قارچها تشکیل می دهند و به همین دلیل می توان از آنها در آزمایشگاه برای تولید مواد فعال زیستی استفاده کرد.»

در آزمایشگاههای شیمی، دانشمندان نمونه هایی از قارچها را انتخاب کرده و آنها را رشد می دهند. این قارچها بطور طبیعی شروع به تولید ترکیبات بیوشیمی می کنند که ممکن است باعث مرگ بعضی از سلولها از جمله سلولهای سرطانی شوند.

آنتیه لابِس، پژوهشگر میکروبیولوژی می گوید: «ما باید در داخل آزمایشگاه برای این میکروارگانیسمها، دوباره شرایطی طبیعی بوجود آوریم تا بتوانند ترکیباتی را تولید کنند که به آن نیاز داریم. باید برای آنها محیطی با درجه حرارت مناسب، مواد غذایی لازم، یک محیط اسیدی یا قلیایی مناسب، و در مجموع یک محیط زیست مطلوب بوجود آوریم.»

به کمک دستگاه طیف سنج، می توان بر روی ترکیبات جدید این میکروارگانیسمها که تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته، تمرکز کرد و اگر این ترکیبات دارای خواص فعال زیستی باشند، می توان از آنها در علم پزشکی استفاده کرد.

یان اوستوال بسلو، داروساز می گوید: «قارچها می توانند برای سلامتی مفید باشند. پنی سیلین یک نمونه کاملا شناخته شده از این قارچهاست و در میان قارچهای دریایی گونه هایی نیز وجود دارد که می توانند علیه سرطان فعال شوند.»

برای آزمایش ویژگیهای زیست فعال این قارچها، ترکیبات جدا شده از آنها را با سلول های سرطانی زنده و یک مایع آزمایشگاهی به عنوان شاخص، مخلوط می کنند. در این آزمایش، در صورت مرگ سلولهای سرطانی، رنگ مایع تغییر می کند.

آرلت ارهارت، دستیار فنی در تحقیقات میکروبیولوژی می گوید: «اگر این مخلوط ایجاد شده بتواند سلولهای سرطانی را در این لوله آزمایش بکشد، آنگاه رنگ مخلوط از آبی به صورتی تغییر خواهد کرد و به این ترتیب ما می توانیم ترکیبات ضد سرطانی را پیدا کنیم.»

تاکنون، محققان صدها گونه جدید قارچی را آزمایش کرده اند و هزاران ترکیب جدید تهیه کرده اند و در نهایت، نمونه های بدست آمده را برای انجام آزمایش های پزشکی بر روی انسانها در آینده، تا جای امکان محدود کرده اند.

یوهان ایمهاف، متخصص میکروبیولژی دریایی می گوید: «تا چند دهه گذشته بیماری های سرطانی یک تهدید بزرگ برای نوع بشر محسوب می شد اما امروز روشهای زیادی برای درمان سرطانها وجود دارد. ما می توانیم بعضی از سرطانها را با روشهای پزشکی اثبات شده ای درمان کنیم. ما به دنبال بهبود این روشها هستیم و فکر می کنم طی ۱۰ تا ۲۰ سال آینده پیشرفتهای زیادی در این زمینه داشته باشیم.»

euronews 2014



Location:Tehran-Mehrabad
Temperature:12 °C
Comfort Level:9 °C
Dew point:-6 °C
Pressure:1016 millibars
Humidity:28%
Wind:30 km/h from 300° West-northwestDirection East-southeast
Last update:Sat 12:30 IRST

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



درباره وبلاگ


به تارنمای جندی شاپور البرز خوش آمدید. دانشگاه گندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی می‌آوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانی‌های آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردندنو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد.
آخرین مطالب
نويسندگان